Onkel H icon sirkel morkebla
1 K8 A7015 scaled

Ofte stilte spørsmål

Hos oss er minstepris 1500 kr

Først når du booker deg time starter dialogen om design. De fleste tatoveringer vi lager blir designet sammen med deg den dagen du skal tatoveres. Tilpasninger og ønsker gjør vi sammen med deg da.

Onkel Henrys sender ikke ut design/tegninger før du kommer til timen. Da blir det mye logistikk frem og tilbake, noe vi har dårlig erfaring med. Ofte ser vi også at det da blir vanskelig for deg som kunde med mange meninger og innspill fra familie og venner.

Tatovering er personlig og andre har ofte en helt annen smak enn deg. Det er derfor smart at du og tatovøren kommuniserer om design. Mange meninger fører ofte til usikkerhet. Vi er avhengig av at du stoler på oss og tatovøren vi anbefaler.

Er det et større prosjekt setter vi opp en 15 min konsultasjon der du kan prate med tatovøren før du bestiller time. Dette er gratis.

Om du ikke vil tatoverer deg den dagen du kommer til time, kan du trekke deg uten at vi tar betalt for det. Du skal ikke føle deg presset til noe ved besøk hos oss. Likevel ber vi deg respektere vår tid, da planlegging ofte krever mye av oss.

Vi anbefaler at man unngår å utsette tatoveringen for sollys de første 3 ukene. De første 10 dagene er det spesielt viktig å unngå direkte sollys på tatoveringsområdet. Vi anbefaler da at du dekker tatoveringen med lette klær, eller oppholder deg i skyggen. Etter 10 dager kan litt sol gå greit, men det er ikke å anbefale. Når tatoveringen har grodd og er klar til å bli utsatt for solen, er det viktig å bruke solkrem med høy faktor. Dette er for å bevare fargene best mulig. Solstift med faktor 50 kjøper du hos oss.


Om man ønsker å tatovere seg i varmere strøk, får man ofte beskjed om at det er bare å sole seg samme dag. Dette stemmer ikke, og er kun noe som som sies for å få flere kunder til å tatovere seg der. Tatoveringer som er nylig utført, er spesielt sårbare for solskader. Onkel Henrys fraråder derfor alle å tatovere seg på badeferie.

Du kan besøke en av våre butikker, ringe oss, sende mail eller skrive til oss på Instagram. Vi svarer deg snarest. Velkommen til oss.

Vi anbefaler deg å bruke Onkel Henrys egen krem/salve. Hos oss kjøper du behandlingspakke som inneholder både salve og såpe. Du kan også kjøpe en og hver av dem separat.

Har tatoveringen din begynt å bli rød, hoven og varm kan du prøve å smøre den med Bacimycin. Om det ikke hjelper har du mest sannsynlig fått en infeksjon og bør oppsøke Lege/Legevakt. Da bør du få Antibiotika

1. Fjern plastfolien etter 3 timer. Vask tatoveringen grundig med lunkent vann og såpen som følger med i vår behandlingspakke.

2. La tatoveringen lufte seg i 20 min. Vask den igjen, og påfør så et godt lag med salve.

3. Dekk tatoveringen med plastfilm. Bruk papirtape/Plastertape og forsikre deg at den sitter godt.

4. Tatoveringen skal dekkes med plastfilm i tre døgn. Det er viktig å skifte plastikk tre ganger per dag.

5. For hver gang du skifter skal du vaske tatoveringen grundig og påføre et godt lag med salve. Det er kun den første gangen du bytter plast at du skal la tatoveringen lufte seg. Hensikten med denne prosessen er å holde tatoveringen fuktig.

Viktig informasjon:

Denne behandlingen gjør at det ikke danner seg rur/skorpe på tatoveringen som drar med seg farge ut.

Under plasten vil det de første dagene danne seg slim og blekk. Det vasker du bort når du bytter plastfilmen.

Det er svært viktig at du bytter denne tre ganger om dagen, da bakterier foretrekker det fuktige miljøet. Gjør du ikke dette kan det oppstå en infeksjon.

Etter tre dager er behandlingen over.
Da kan du fjerne folien og smøre tatoveringen med litt salve et par ganger om dagen i en ukes tid.

Unngå sol og bading i salt eller klorvann de første tre ukene.

Skal tatoveringen bli rød og irritert på dag to, kan du fjerne folien en dag tidligere.

Blir tatoveringen uvanlig rød, hoven og varm kan du ha fått en infeksjon. Da må du fjerne plastikken og vaske tatoveringen med medisinsk grønnsåpe to ganger om dagen, samt smøre med bacimycin salve 2-3 ganger daglig. Om det da ikke blir bedre, må du oppsøke lege for å få antibiotika.

Kjøper du ikke vår behandlingspakke anbefaler vi som salve Bepanthen eller Helosan. Til vask kan du også bruke vanlig grønnsåpe.


Når du tar en tatovering hos oss er det på eget ansvar. Vi råder alle våre kunder til å rådføre seg med lege/hudlege om man har hudproblemer/sykdom som kan være utfordrende. Vi har gjennom årene tatovert mange med psoriasis. Vi råder da kunden til å velge en plassering der psoriasisen ikke er så aktiv. Det går i de aller fleste tilfeller helt problemfritt, men vi har opplevd at psoriasisen har slått ut og blitt veldig aktiv på tatoveringsområdet i helingsprosessen. I disse tilfellene har tatoveringene utrolig nok blitt fine når de har grodd. Skal du som kunde være uheldig etter noe slikt, og oppleve tatoveringen som falmet eller med svake linjer. Farger vi opp tatoveringen helt gratis.

En hudlege anbefaler at pasienter med psoriasis avstår fra tatovering når utslettet er aktivt og mens man får aktiv behandling, særlig ved systematisk behandling med tabletter, sprøyte eller infusjon.

Når det gjelder graviditet mener vi på Onkel Henrys at det ikke går an å være forsiktig nok. Onkel Henrys velger derfor å fraråde gravide å tatovere seg. Selv om vi utfører den største hygieniske forsiktighet, kan det oppstå en infeksjon. Dette kan påvirke fosteret og vi mener derfor det ikke er verdt risikoen.

I verste fall kan stresset som du får av smerten når du tatoverer deg, føre til at du støter fra deg fosteret. Dette gjelder særlig i de tidligste stadiene av svangerskapet. Fosteret vil uansett kunne føle at du har det vondt, og dette vil også stresse fosteret.

I tillegg vil graviditet begrense hvilke legemidler man eventuelt kan bruke dersom man skulle få infeksjon eller allergiske reaksjoner fra tatoveringen.

Enkelte kan besvime når de blir tatovert. Har man da et barn i magen kan det få skader om man skal falle over ende o.l.

Selv om vi på Onkel Henrys utfører den største hygieniske forsiktighet, vil det å ta en tatovering innebære en risiko for infeksjon med påfølgende bruk av antibiotika. Ammer man kan dette begrense hvilke legemidler man eventuelt kan bruke. Onkel Henrys fraråder alle gravide og ammende å tatovere seg. Vi mener det ikke er verdt risikoen.

Det går an å tatovere over de fleste arr, men jo større/dypere de er, jo vanskeligere er de å tatovere over. Vi anbefaler at du besøker våre butikker, eller bestiller deg en konsultasjon om du vil dekke over et arr.

Ved et besøk hos oss kan vi veilede deg og gi deg råd om hvilke motiv som er mulig å dekke arret med. Mange som har arr synes at disse er skjemmende. Tatoveringer kan være en nyttig løsning for å skjule, eller redusere den skjemmende effekten av arr.

I prosessen er vi opptatt av at arret ikke blir verre ved at vi tatoverer over det. Jo eldre arret/skaden er, jo bedre er det for oss å jobbe på det, og sjansen for et godt resultat er bedre.

Om man har for store/dype arr med mye bløt/lilla hud som presser utover kan vi ikke tatovere på dette. Blekket vil rett og slett ikke sette seg på denne typen hud.

Dersom du ønsker å tatovere over et større arr er tommelfingerregelen at du bør vente i minst ett år får du tatoverer over det slik at det får grodd ferdig. Enkelte arr kan trenge å gro i 2-3 år før du trygt kan tatovere over dem. Dersom du tatoverer over arret ditt for tidlig kan du risikere å irritere arret, og gjøre det enda verre. Det er spesielt viktig å bruke en erfaren tatovør dersom du har arr du skal tatovere over.

Har du så store arr at vi ikke vil tatovere direkte på dem/det, kan en av våre dyktige tatovører i mange tilfeller kunne finne på en kreativ løsning der disse arrene heller kan brukes som en del av tatoveringen uten at man trenger å tatovere direkte på arrene.

Om du synes det er ukomfortabelt å vise frem arrene dine i en av våre butikker, kan vi gjennomføre en konsultasjon på et lukket rom. Vi kan også tatovere deg utenom åpningstid om du ønsker dette. Vi er opptatt av diskresjon og din trygghet.

De fleste synes tatovering gjør vondt, men dette er individuelt. Størrelse og plasseringen på tatoveringen har selvfølgelig stor betydning. En stor tatovering kan ta mange timer å fullføre, mens en liten kan gjøres på 5 min. Jo lenger du må ligge under nålen, jo lengre vil du kjenne på ubehaget.

De aller fleste synes tatovering er mer ubehagelig enn smertefullt. Hadde det vært for mye smerte i prosessen hadde nok ikke kundene våre kommet tilbake gang på gang.

Tatoveringer på ribbein, mage og hals kan gjøre ekstra vondt. Hos Onkel Henrys er vi opptatt av å lytte på deg som kunde og gi deg de pausene du ber om. Samtidig vil vi gjerne være den som motiverer deg til å fullføre tatoveringen din selv om det blir litt vondt. Spør oss gjerne om smerteteknikk og råd underveis. Større prosjekter deler vi opp etter hvor mye du tåler.

Tatovering er et eldgammelt tituale der stoltheten og gleden av å ha fullført en utfordring er en viktig del av prosessen.

Det finnes bedøvelseskremer som er med på numme huden der du skal tatoveres. Dette må som oftest smøres på minst 1 time før man begynner, området må da også pakkes inn i plastfilm med plastertape rundt, slik at kremen ikke tørker inn.

Våre kunder har delte meninger med tanke på effekten.

Noen tatovører synes det er vanskelig å jobbe med huden om man påfører bedøvelseskrem.

Det et finnes mange typer og merker av slike kremer med forskjellige effekter, vi selger ikke slike produkter og lite kunnskap om dem.

Vi anbefaler deg ikke å bruke krem før du skal bli tatovert.

Nei, Onkel Henrys tar dessverre ikke piercing. Vi spesialiserer oss på klassisk tatovering i alle stiler.

Vår minstepris er 1500 kr. Det er en veldig liten tatovering. En bokstav, et lite hjerte etc.

De fleste små tatoveringer koster stort sett et sted mellom 1500-2000 kr.

Tatoveringer på størrelse med en vanlig knyttneve (10X10 cm) koster ca 3000-4000 kr.

Dersom du ønsker en større tatovering er det vanskelig for oss å sette en pris over tlf eller mail. Vi regner våre priser mtp. størrelse og detaljer ikke alltid tidsbruk. Dersom du planlegger en full sleeve/backpiece eller andre større ting anbefaler vi en konsultasjonstime. Konsultasjonstimen er gratis. De fleste av våre kunder tar større ting over lengre tid. Mange ønsker seg gavekort til jul og bursdag. Dette kan være en fin måte å få redusert totalen på.

Alt over er ca priser. Noe vil være billigere, f.eks. om tatoveringen er bare streker etc.
Er det mye detaljer, rette linjer og andre utfordringer vil prisen gå opp.

Om du sender mail til flere av våre butikker vil kanskje tatovørene du skriver med gi deg litt forskjellig pris.
Tatovører tenker forskjellig og vil derfor ikke alltid være helt samkjørt.

Vi retter oss alltid etter ditt budsjett. Vil du bruke en satt sum så designer vi etter det.
Skriv gjerne hvor mye du vil legge i tatoveringen om du skriver til oss, så jobber vi utifra det.

En ny tatovering er et åpnet sår i huden og den vil være mest sensetiv de første dagene. Huden din trenger tid til å gro, minst 48 timer. Har du tatt en større tatovering tar det lengre tid.

De første 3 dagene anbefaler vi deg å bruke plast og krem over tatoveringen (Se våre råd om etterbehandling.), trener du da og svetter mye, kan plastikken falle av.

Svetting og mye bevegelse vil forlenge grotiden og øke sjansen for å få en bakterie infeksjon. En av de største risikoene med trening og ny tatovering er farene for infeksjon, og et treningsstudio er fullt av bakterier. De første uken bør du være ekstra nøye på hygiene.

Har du fått rur/skorpe på tatoveringen din har du kanskje ikke brukt plast over tatoveringen/brukt nok krem under. Da er det viktig at du er så forsiktig som mulig med ruren. Den kan da lett sprekke, og bli dratt av når man kler av/på seg. Dette kan medføre at man kan få arr eller at man mister deler av blekket som ligger under. Da bør du i alle fall ikke trene, svette mye, bad eller dusje lenge.